Насіння Буряка "Тітус"

- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: AL-S0048
3,99 грн
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.
Сорт столового буряка «Тітус» середньостиглий, дозріває протягом 100-130 днів, має коренеплоди циліндричної форми з м'якоттю темно-бордового кольору, без кілець. Буряк високоврожайна, з ніжною, соковитою, солодкуватою м'якоттю.
Особливість: коренеплід наполовину заглиблений у грунт, тому легко висмикується із землі. Зберігання у буряка тривалий (хороша лежкість). Сортова столовий буряк «Тітус» використовується для свіжого споживання, квашення, для переробки.
-
Умови вирощування цього сорту: відкритий грунт.
-
Вимоги до грунту: родючість, пухкий склад, внесення добрив.
-
Відмінності: холодостійкість і врожайність.
Родючий грунт – ключовий фактор у вирощуванні столового буряка, сорт «Тітус» – не виняток. У грунт, яка потребує внесення добрив, рекомендується перед тим, як посадити насіння буряка, внести органічні і мінеральні речовини. З розрахунку на 1 м2 потрібно відро органічного перегною, подвійний суперфосфат в обсязі 2-х столових ложок, сульфат калію в обсязі 2 чайних ложок. Всі поживні компоненти необхідно перемішати з грунтом за допомогою садового інструменту і розрівняти площа ділянки для сівби насіння.
Температура грунту на глибині посадки не нижче, ніж +8...+10 °С, сприяє швидкому проростанню насіння. Також важливою умовою для успішної схожості є наявність вологи в грунті і якість насіння, тому рекомендуємо придбати насіння «Помідор» і з них вирощувати сорт буряка «Тітус», коренеплоди якої повністю відповідають заявленим характеристикам сорту.
Для посіву роблять борозенки глибиною близько 3 см, у них садять насіння з відстанню між ними близько 8 див. В міжряддях роблять відступ по 25-30 см для зручності у догляді. Незважаючи на відстань між насінням при посадці, проріджування є найважливішою складовою одержання багатого врожаю столового буряка «Тітус», так як насіння являють собою супліддя і випускають по кілька паростків.
На першому етапі через декаду після масових сходів посіви прореживаются з дистанцією між рослинами близько 3 див. Вдвічі більше відстань між рослинами витримують при повторному проріджуванні у фазі 5 аркушів. І третє проріджування, остаточне, дозволяє сформувати відступ до 8-10 см, після чого коренеплоди набувають правильну форму і набирають масу.
Характеристики сорту буряків «Тітус»:
-
Середньостигла;
-
Вступає у фазу технічної стиглості через 100-130 діб;
-
Є столовим сортом;
-
Вирощується у відкритому грунті;
-
Має високу врожайність;
-
Відмінна лежкість коренеплодів;
-
Зберігання осінньо-зимовий;
-
Сорт характеризується холодостійкістю;
-
Потрібна поживна і родючий ґрунт;
-
Коренеплоди мають циліндричну форму;
-
Забарвлення коренеплодів фіолетова;
-
М'якоть має темно-бордовий колір (кольцеватость відсутня/слабо виражена);
-
Смакові якості високі;
-
Буряк солодка на смак;
-
М'якоть соковита і ніжна;
-
Коренеплоди використовують у свіжому вигляді та переробки;
-
Підходить для квашення;
-
Простота в збиранні врожаю (коренеплід на ½ знаходиться над поверхнею ґрунту);
-
Правила догляду за культурою буряків: полив, прополка, розпушування, проріджування і підживлення.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Буряк |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Титус |
ГМО | Ні |
Насіння в упаковці | 50 шт. |
- Ціна: 3,99 грн