Гарбуз столова мускатна (за типом Арабатської), середньоспечена, сорт. Вегетаційний період сорту (від входів до початку дозрівання) — 110-115 днів. Сорт середньосстиглого гарбуза Новинка придатний для вирощування на богарі (без поливання) і на зрошення. Це теплолюбна рослина, вимоглива до високого плодородства ґрунту, особливо до органіки. Рослина сильноплетиста. Під час вегетації верхівки плетей рослини рекомендуємо прищипувати. Плоди середньосстиглого сорту гарбуза Новинка подовжено-циліндричної форми, з розширенням у квітковій частині. Насіння гарбуза розташоване тільки в місці розширення плода. Колір плода — жовтогарячий із рожевим відтінком, з темно-жовтогарячими плямами та смугами по фону. Кора тонка, шкірка. М'якоть жовтогарячого кольору, середньої щільності, солодка, соковита. Дегустаційна оцінка 4,5 бала. Середнім маса плода гарбуза Нованка становить — 3-5 кг. Урожайність гарбуза на богарі (без поливу) усередня — 20-30 кг/м2. Середньосстиглий сорт гарбуза Новинка виділяється високою транспортубельністю й придатністю до тривалого зберігання (6-8 місяців). Плоди містять 10,0-11,5% сухих речовин, 9,0-10,0% цукрів, 8,5 мг % вітаміну С, 14,0 мг % каротину. Використовують для вживання у свіжому вигляді, тушкованому, консервованому. Сорт середньоспеченого гарбуза Новинка завоював найбільшу популярність серед консервних заводів із виробництва дитячого харчування. Саме цей сорт використовують для приготування дитячого пюре. Вирощують гарбуз, зазвичай, висіваючи насіння на постійне місце у відкритий ґрунт. Насіння гарбуза треба висівати на глибину 2-3 см. Висівши насіння проводять після того, як мине загроза заморозків (початок-кінець травня). Сорт похмуростійкий і порівняно стійкий до мунізій росі. Рекомендуємо вирощувати середньосстиглий сорт мускусного гарбуза Новинка у всіх регіонах.
Коротка характеристика середнього сорту мускатного гарбуза Новинка:
Період від входів до дозрівання плодів — 110-115 днів.
Рослина — сильноплетиста.
Плоди — подовжено-циліндричної форми з розширенням у квітковій частині (подовжено-грушеподібна форма), гладкі.
Фарбування плодів — жовтогарячий із рожевуватим відтінком і з темно-жовтогарячими плямами та смугами по фону.
М'якоть плодів — яскраво-жовтогарячого кольору, середньої щільності, соковита та солодка.
Середня вага плодів — 3-5 кг.
Урожайність середнього сорту гарбуза Новинка на богарі (без поливу) — 20-30 т/га.
Легкість — висока (6-8 місяців).
Витрата насіння гарбуза — приблизно 4 кг/га за прямого посіву безпосередньо в ґрунт на постійне місце.
Густота стояння рослин гарбуза сорту Новинка — 0,3-0,5 розта/м2.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Малахіт Поділля |
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 20 г |
ГМО | Ні |
Культура | Гарбуз |
Сорт/Гібрид | Новинка |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Упаковка | |
Вага | 20 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 3,99 ₴