Капуста пізнього сорту дозрівання, виведена в Україні, через схрещування двох сортів «Амагер 611» і «Дауервайс», дає змогу зібрати наприкінці осені урожай великих соковитих кочанів із найбільш тривалим періодом зберігання.
У сорту «Українська осінь» технічна стиглість зазначається на 160-180 день. Рослина формує підняту (нібшу) розетку компактного листя округлої або овальної форми, на краю спостерігається слабка хвилястість. Колір листя зелене (є димчастий тон і восковий наліт). Форма головок округло-плоска, структура щільна, не розтріскуються (у стиглому вигляді на полі до збирання врожаю). Качани у масі сягаютьє 1,9-3,5 кг. Якісні, як-от транспортубельність і легкість, у товарної продукції високі.
Культура стійка до ураження точковим некрозом. Рослина порівняно жаростійка, також на генетичному рівні має здатність до морозостійкості. У сорту капусти «Українська осінь» врожайність становить від 70 до 86 т/га, це один із найвищих показників серед сортової капусти (звичайно, за умови дотримання всіх правил агротехніки). А використання в кочанів, завдяки приємному смаку, найрізноманітніші — це й свіжі салати, і всілякі страви (як-от тушкування або пироги). Також «Українська осінь» використовується на кваття, і, безумовно, для зберігання в льоху на зиму.
До цього сорту застосовано два основні способи в агротехніці вирощування: безрозсадний і розсадний. Терміни посадки визначаються з огляду на кліматичні особливості регіону. Зазвичай до сіва позднесілих сортів на розсаду приступають наприкінці березня — початку квітня та аж до третьої декади. На вирощування придатних до пересадження рослин йде приблизно 45 днів. Ґрунт можна приготувати восени, а навесні посадити в нього насіння. Склад ґрунту: у рівних частинах зухвала земля, перегній. Як добриво використовують на кожен кілограм суміші 1 ст. л. деревної золи.
У зволожену ґрунтосмуйтесь насіння розсіюють, злегка присипають землею, розташовують під скло та залишають у теплі до появи сходів, на що йде 4-5 днів. Далі знімають скло та ємність визначають на холод (температура приблизно +7 °C), де розсташується до появи першого аркуша. Надалі температура для росту має бути в межах +15...+18 °C, а вночі приблизно +10 °C. Через півмісяця треба провести процедуру пікування.
Можна отримати більш ранній урожай під час вирощування з насіння безрозсадним способом, головки дозрівають раніше приблизно на 2 тижні.
Особливості капусти «Українська осінрь»:
• Подоросліпа;
• Технічна стиглість: 160-180 днів;
• Середня жаростійкість;
• Середня морозостійкість;
• Високі смакові якості;
• Головки масою 1,9-3,5 кг;
• Не розтріскується;
• Форма кочанів – округло-плоска;
• Капуста щільна;
• Фарбування: зеленого кольору, з димчастим відтінком;
• Урожайність — 70-86 т/га;
• Підходить для квашіння;
• Зберігається довго й без втрати якості;
• Стійка проти точкового некрозу;
• Транспортабельність добра.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Середньопізня |
Класс семян | Еліта |
Культура | Капуста Білоголова |
Насіння в упаковці | 50 шт. |
Сорт/Гібрид | гибрид |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Колір плоду | Зелений |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Схожість | 95 % |
Ботанічні характеристики | |
Висота рослин | Середньорослі |
Посухостійкість | Так |
Тривалість життя | Однорічні |
Стійкість до вилягання | Так |
Холодостійкість | Так |
Агрономічні характеристики | |
Строки посіву | Березень |
Строки дозрівання | 115 дн |
Тип вирощування | Польові |
Упаковка | |
Упаковка | Пачка |
Користувацькі характеристики | |
Форма насіння | Кругла |
Інформація для замовлення
- Ціна: 0,95 ₴