Ріпчаста цибуля «Любчик» середньостигла (85-110 днів). Цибулини подовжено-овальні, золотистого кольору, масою 100-150 г, щільні, гострі на смак. Містить багато вітамінів і корисних речовин. Смакові якості відмінні. Сорт цибулі придатний для вирощування у відкритому ґрунті, в посушливе літо потребує поливу. У грунт висівається ранньою весною. Цибулини відрізняються високою лежкістю.
Гострий сорт цибулі із сигароподібними цибулинами «Любчик» середньостиглих термінів дозрівання чудово зберігається в осінньо-зимовий період і може вирощуватися в однорічну культуру з насіння. Фарбування верхніх (зовнішніх) лусочок золотисто-жовта, а внутрішні соковиті луски — білого кольору (у верхній частині мають зеленуватий відтінок). Вміст сухої речовини — 13-15%.
Універсальна цибуля «Любчик» дозріває за 106-110 днів. Сорт толерантний до хвороб. Урожай в умовах дотримання норм агротехніки становить 40-50 т/га. Період зберігання — приблизно 7-8 місяців.
Рослина розташовується на 1⁄2 цибулини над землею. Структура в цибулин щільна, лусочки тонкі, маса 85-190 г. Через особливості будови та форми сорт «Любчик» зручно використовувати в кулінарії.
Ранній весняний сев (як тільки земля відтає після зими) здійснюється для отримання рептиляски цибулі за один сезон вирощування. Сіяти насіння цибулі «Любчик» потрібно в борозенки, у вологий ґрунт, на глибину 1-1,5 см. Дотримуючись відстані між борозенами від 20-30 см, насіння задіюють у ґрунт, злегка ущільнюючи його, і очікуютьходів, які з'являються приблизно за 5 днів. Зверху посадки ховаються торфом, перегною або іншим відповідним органічним матеріалом. Скоротити появу відходів допоможуть підготовчі роботи як замочування насіння впродовж щонайменше 12 годин.
Крім того, насіння цибулі рекомендується обробити від можливих збудників хвороб, використовуючи, наприклад, розчин марганцовки. Таке оброблення позбавить подальших проблем із грибними захворюваннями. Після нього потрібне промивання в проточній воді. Висіваються насіння в підсушеному до сухості стані.
Оскільки держака (посивний матеріал цибулі) садять не тільки навесні, а й у зиму, треба дотримуватися правил агротехніки та під час підзимового сіву не замочувати насіння перед посадкою у відкритий ґрунт.
Загущені посадки лука «Любчик» потрібно продіяти, коли біля сходів утворюється по 2 справжні аркуші так, щоб між ними відстань становив не менш ніж 2 см. Коли рослини наростань ще по 2 аркуші, можна знову продідити лук, роблячи відступ по 5 см.
Збір врожаю необхідно завершити до початку осінніх заморозків. Після прибирання цибулини добре просушуються на відкритому повітрі під навісом упродовж 5 днів і перенаправляються на зберігання.
Головні якості сорту лука «Любчик»:
• Умови вирощування: відкритий ґрунт;
• Середньосстиглий;
• Високоурожайний;
• Луковиця у формі еліпса (сигароподібна);
• Шовуха золотисто-жовта;
• Соковита луска (м'якоть) — біла з прозеленню у верхній частині;
• Щільна м'якоть, сухої речовини 13-15%;
• У масі цибулина досягає 85-190 г;
• Смак гострий;
• Смакові якості високі;
• Універсального призначення;
• Зберігання тривале;
• Легкість — 7-8 місяців;
• Вегетаційний період — 106-110 днів;
• До хвороб проявляє толерантність;
• Урожаї в межах 40-50 т/га;
• Особливість: тонка соковита луска;
• Розташування в ґрунті: на 1⁄2 над поверхнею ґрунту;
• Лук зручно використовувати в кулінарній обробці;
• Товарні якості чудові;
• Вирощування лука репиці за один сезон.
Інформація для замовлення
- Ціна: 8,99 ₴