Пізньостигла столовий буряк «Червоний» дозріває протягом 133-136 днів, відрізняється гарною лежкістю (використовується для зберігання на зиму) і стійкістю до хвороб. Забарвлення коренеплоду темно-бордового кольору, м'якоть не має вкраплень у вигляді білих смуг. Смакові якості високі, м'якоть солодка та соковита.
Форма коренеплоду у сорту «Червоний» – видовжено-конічна, з зрубом вниз. За формою коренеплоди схожі на цукрові сорти. Столовий буряк має гладку поверхню, що легко відчищається від землі. Маса одного коренеплоду коливається в межах 290-450 р. В діаметрі коренеплід досягає приблизно 10 див.
Завдяки сортовим особливостям, таку буряк можна прибирати з поля механізованим способом. Урожайність сорту «Червоний» становить близько 35-47 т/га. Догляд за рослинами буряка «Червоний» полягає в проріджуванні в процесі вегетації, здійсненні поливу, прополки від бур'янів, розпушуванні сухої скоринки ґрунту, яка утворюється після опадів.
Вирощування столового буряка з насіння рекомендовано проводити на добре дренованій ділянці, на якому немає недоліку сонячного світла. Допосевная підготовка ділянки включає збагачення грунту компостом (вноситься близько 3 кг/м2). Також перед подзимним посівом додається та ж органіка – компост. Перед посівом насіння буряків не замочувати.
Весняний посів буряків для прискорення процесу схожості виконується сухими насінням або насінням, які замочували у воді протягом доби. Неодмінно грунт повинна бути пухкої й вологою (в іншому випадку її слід полити теплою водою). Хороший урожай буряків сорту «Червоний» отримують з урахуванням сівозміни. Рекомендуються такі попередні культури: цибуля, баклажан, кабачок, морква, томат.
Насіння можуть зійти при досить низькій температурі (+4 °С), проте садити їх рекомендується, дочекавшись більш теплих днів (від 10 до 20 градусів), оскільки в теплі сходи з'являються набагато швидше. До того ж проти ранньої посадки – фактор появи цвітушності у тих рослин, які пережили істотне похолодання навесні.
Сажают свеклу «Багровая» в бороздки, на расстояние между семенами в 7-8 см и с междурядьями около 25 см. Семена сажаются на глубину от 2-х до 4-х см в зависимости от плотности грунта. Чем он легче, тем глубже можно посадить свеклу. Несмотря на дистанцию между семенами, в послевсходовый период избежать прореживания не удастся, поскольку семена выпускают по несколько ростков.
Главные отличия сортовой свеклы «Багровая»:
Позднеспелый универсальный сорт;
Отличная лежкость и длительное хранение;
Стойкость к болезням;
Термин созревания корнеплодов – 133-136 суток;
Форма у корнеплодов удлиненно-коническая с интенсивным сбегом вниз;
Диаметр – около 10 см;
Окраска корнеплода – темная бордовая;
Внешне напоминает кормовую свеклу;
Поверхность гладкая;
Масса корнеплода от 290 г до 450 г;
Состав: сухие вещества (20%), сахар (11,7%), бетанин (200 мг/100 г);
Вкусовые качества высокие;
Мякоть однородной окраски, не имеющая светлых колец;
Свекла сочная и сладкая;
Урожайность – 35-47 т/га;
При необходимости может быть применена механизированная уборка.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Пізньостигла |
Культура | Буряк |
Насіння в упаковці | 50 шт. |
Сорт/Гібрид | Багровая |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Користувацькі характеристики | |
Період дозрівання | Пізноне стиглий |
Інформація для замовлення
- Ціна: 0,95 ₴