Якщо Ви вирішили посадити мангольд на дачі, то наступна інформація для Вас. Для вирощування мангольда з родини Амарантові (так званої листової буряка) підійде сонячна ділянка. Віддайте перевагу некислому ґрунту, добре просихайте ґрунт і внесіть добрива. Для отримання достатньої кількості зеленої маси потрібна легка та не піщана земля, інакше ботва буде несмачна та досить груба. Регулярно поливайте мангольд, не допускайте перевологості ґрунту. Щоб отримати молоді весняні пагони, доросла рослина після збирання врожаю перед зимуванням необхідно добре укрити, зануривши її й замульчувавши торфом.
Під час вирощування мангольда «Вулкан» із насіння варто дотримуватися інструкції на пакованні. Так, висівляються насіння у квітні на глибину всього в 1-2 см по схемі 30х40 см. Збирання листя й черешків здійснюють з червня до серпня. Доглядає мангольд у середньому за 60-70 днів. Черевики набувають яскраво-червоного забарвлення і виростають на 30-40 см. Листя вельми корисне, воно містить чимало мінералів і вітамінів, а на смак пасує до шпинат.
Вміст вітамінів у мангольді не менший, ніж у звичайній їдальні. Молоде листя і стебла містять вітаміни: С, К, групи B, PP, Р. Такі мікроелементи, як калій і кальцій, фосфор, літій і залізо. Органічні кислоти, вуглеводи та каротин — це повноцінний перелік корисних складників овочевої культури.
Листовий буряк — низькокалорійний, дієтичний продукт (як у готовому, так і в сирому вигляді), незамінний у разі таких захворювань:
Як кровоочисний засіб, що виводить залишки антибіотиків та інших ліків з організму;
Оздоровлює серцево-судинну систему, нормалізує тиск, слугує для запобігання атеросклерозу;
Виводить з крові нерозчинні солі, покращуючи роботу печінки та підшлункової залози;
Стимулює імунітет, полегшує перебіг діабету;
Позбавляє організм залишків опромінення;
Сприятливий для росту дитячого організму;
Незамінний під час анемії.
Добре вживати свіже листя мангольда в сирому вигляді, особливо якщо рослина молода. Овощ варять, квасят, запікають, маринують, заморожують. Він слугує основою для омлетів, запіканок, крихт і салатів. Так звану римську капусту використовують для приготування голубців, пирогів, варять у борщі та розсольнику. Діапазон застосування різний, великий рецептів приготування є багато.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | НК Еліт |
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 3 г |
ГМО | Так |
Група стиглості | Середньорання |
Класс семян | Еліта |
Культура | Мангольд |
Сорт/Гібрид | сорт |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Колір плоду | Комбінований |
Упаковка | |
Вага | 3 г |
Упаковка | Пакет |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Схожість | 95 % |
Маса 1000 насінин | 20 г |
Ботанічні характеристики | |
Висота рослин | Середньорослі |
Посухостійкість | Так |
Тривалість життя | Дворічні |
Стійкість до вилягання | Так |
Холодостійкість | Так |
Агрономічні характеристики | |
Строки посіву | Травень, Квітень |
Тип вирощування | Універсальні |
Інформація для замовлення
- Ціна: 4,85 ₴